Ytrefilèt av elgkalv med ovnsbakte mandelpoteter,squash, gulrotpurè, sautert ruccola og viltsaus

Det aller beste med elgjakten er når pappa ringer og sier "nå er kjøttet ferdigpakket, kommer du og henter litt?". Det meste går rett i fryseren, men så må vi alltid feire med et skikkelig godt stykke kjøtt til middag! Denne gang ble det kalv ytrefilet, og det var så mørt som det går an å få blitt. Mmmm!

2-3 porsjoner

Ingredienser

1 stk ytrefilet av elgkalv

8 mandelpoteter

tørket oregano

tørket basilikum

chilikrydder

salt og pepper

6-8 skiver squash

2 never ruccola

tyttebærsyltetøy

olje

laktosefritt smør til steking

Gulrotpurè:

4 gulrøtter

1/2 dl laktosefri fløte/melk

1 ts laktosefritt smør

salt og pepper

Viltsaus:

2 ss laktosefritt smør

3 ss speltmel

5 dl kraft (av 1 stk maggi fondcup okse)

1 ss soyasaus

4 ts tyttebærsyltetøy

1/2 dl laktosefri fløte

salt og pepper


Fremgangsmåte

Start med å kutte potetene i 4, legg dem i en ildfastform og hell over olje. Krydre dem med oregano, basilikum, chilikrydder, salt og pepper. Kutt opp squashen i skiver og legg i den samme ildfaste formen. Stekes på over- og undervarme på 220 grader i ca. 40 min. 

Viltsaus:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett speltmel, rør godt under koking til det får en nøtteaktig brunfarge. Pass på at det ikke brenner seg, da smaker det brent av sausen. Tilsett ca 2 dl kraft og spe i etterhvert som det tykner. Ha i tyttebærsyltetøy, soyasaus, fløte og smak til med salt og pepper til slutt. 

Gulrotpurè:

Kutt gulrøttene i små biter og kok de møre (ca 10 min). Hell av vannet og bland i resten av ingrediensene. Kjøres jevn med stavmikser. 

Ytrefilet:

Deles i to slik at den får plass i stekepannen. Krydres med salt, pepper og basilikum før den stekes på høy temperatur med en klatt smør, slik at den får en fin stekeskorpe. Etter et par minutter på hver side skrur du ned temperaturen til middels og steker videre ca 3 minutter på hver side. La den ligge å hvile litt før du skjærer den opp. Ruccola stekes litt i stekesjyen rett før servering. 

- Serveres med en klatt tyttebærsyltetøy!