Tradisjonell fiskegrateng - lowfodmap

Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt og er en fin måte til å få barna til å spise fisk. Denne versjonen er både glutenfri, laktosefri og fodmapvennlig - men smaker akkurat som en tradisjonell, gammeldags fiskegrateng! :)

4-6 porsjoner

Ingredienser:

125 g glutenfri makaroni

4 stk gulrøtter

360 g torsk

50 g melkefritt Smør

50 g Maizenna

8 dl laktosefri melk

10 skiver Norvegia gulost 

1 stk egg

Salt

Pepper

1, 5 ts muskatnøtt

5 stk vårløkstilker(grønn del) 

50 g glutenfri strøkavring( f.eks profiber)

Oppskrift

Start med å koke makaronien, hell av vannet og sett til side.

Skrell gulrøttene og kutt i terninger. Kok gulrøttene til de fortsatt er litt faste, hell av vannet og sett til side. Vårløken hakkes og settes til side. 

Kok opp vann i en medium stor kjele. Skru av platen og legg torsken i, sett på lokk og la trekke i ca. 6 minutter eller til torsken flaker seg. Ta torsken opp av vannet og sett til side.

Lag så den hvite sausen som alt skal blandes i. Smelt smør i en kjele, ha i 2 dl melk og pisk ut maizennaen slik at det ikke er klumper. Hell i resten av melken og la det hele koke opp mens du rører innimellom. Når sausen har fått et oppkok og blitt tykkere, trekkes kjelen av platen. Ha i 5 skiver ost og bland til alt er smeltet. Pisk sammen 1 egg i en egen bolle og ha litt av sausen oppi egget slik at egget ikke klumper seg i den varme sausekjelen. Ha så eggeblandingen tilbake i kjelen og pisk godt sammen. Ha i muskatnøtt og smak til med salt og pepper.

Rør grønnsakene, makaronien og fisken inn i sausen. Hell alt over i en medium/stor ildfastform.Fordel resten av osten oppå gratengen og avslutt med strøkavring. Stek på 200 grader i 30 - 35 min. Serveres med revet gulrot og rosin. 

- God middag!