Squashlasagne

Vi fikk en ENORM squash av min samboers tante her om dagen, så det var bare å sette igang å finne ut hva den skulle brukes til. Det første som slo meg var squashlasagne. En sunnere og magrere variant av lasagne, men like god! Jeg fikk brukt en del av squashen, men sitter fortsatt igjen med et par kilo - helt sikkert! Noen som har tips til hva man kan bruke squash til?

- Jeg skal love deg at vi har ganske mye squash igjen etter denne middagen også. Trenger tips til noe mer den kan brukes til! - 

NAM!

4 porsjoner

Ingredienser

Olje + et hvitløksfedd

400 g karbonadedeig

1 1/2 boks hakkede tomater på boks

2 ss tomatpurè

1 ts sukker

3-4 ss tørket basilikum

3-4 ss tørket oregano

0,5 ts chilikrydder

salt og pepper

1 stor squash (kanskje ikke så stor som min, da...)

Frisk oregano til pynt


1 boks mager cottage cheese (400 g)

1 dl laktosefri fløte/laktosefri melk

1 ts muskat

salt

Parmesan

Litt gulost

Fremgangsmåte

Start med kjøttsausen. Ha olje og oppdelt hvitløk i en stekepanne og stek hvitløken på middels varme i noen minutter til oljen har fått smak av hvitløk. Fjern hvitløken fra pannen. Tilsett karbonadedeig og stek denne. Tilsett så tomatpurè og sukkeret, vend dette inn i krabonadedeigen og surr det litt før du har i de hakkede tomatene  og krydder. Smak til med salt og pepper. 

Mens kjøttsausen putrer og koser seg, river du skriver av squashen med en ostehøvel og sprer de utover kjøkkenpapir. Strø litt maldonsalt over dem og la dem ligge. Etterhvert vil du se at det pipler opp vann fra dem, tørk dette bort med papir. Dette er for at lasagnen ikke skal bli for rennende, squash har nemlig ikke samme evne som pastaplater til å suge til seg væske. 

Så til ostesausen: Bland cottage cheese sammen med 1 dl laktosefri fløte eller melk, muskat og salt. Kjør blandingen glatt med en stavmikser. 

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg lagvis karbonadedeig, squashplater og cottage cheese-blanding i tre lag. Riv over parmesan og litt gulost på toppen for en deilig gratinert topp. Stekes i ovnen i ca. 30 min. Flytt gjerne lasagnen høyere opp mot grillen de siste minuttene for mer gratinert og gyllen ost. 

Merk deg at squashlasagne vil være mer flytende i konsistens enn vanlig lasagne. 

- Håper det smaker!