Sjokoladecupcakes med karamellsjokoladeganach og peanøttsmørkrem

Søtt og salt sammen i en herlig kombinasjon! Disse sjokoladecupcakene er fylt med deilig karamellsjokoladeganach og toppet med peanøttsmørkrem. Mektige og skikkelig gode! Cupcakene er laktosefrie og laget med speltmel. 

Til ca. 18 stk

Ingredienser

Cupcakes:

1,5 dl kakaopulver

2,5 dl varm kaffe

120 g laktosefritt smør(romtemperert)

2,5 dl sukker

2 egg

3 dl speltmel

1,5 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 klype havsalt

1 dl peanøtter

Karamellsjokoladeganach:

2,5 dl laktosefri fløte

40 g sukrin gold

15 g lønnesirup

15 g laktosefritt smør

40 g laktosefri, mørk sjokolade

Peanøttsmørkrem:

250 g peanøttsmør

100 g laktosefritt smør(romtemperert)

150 g melis

1 ts vaniljesukker

1 klype salt

1 dl laktosefri kremfløte

Fremgangsmåte:

Cupcakes:

Forvarm ovnen til 175 grader, over- og undervarme. Rør sammen kakao og varm kaffe i en skål og sett blandingen til avkjøling i kjøleskapet. Visp sammen smør og sukker til det blir luftig smørkrem. Bland inn ett og ett egg om gangen. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør melblandingen og kaffeblandingen inn i røra vekselsvis. Fyll muffinsformer som er plassert i et muffinsbrett 2/3 fulle med cupcakerøre. Fordel noen peanøtter i hver muffinsform. Stekes på midterste rille i ovnen, i ca. 18 min. Når kakene er avkjølte fyller du dem med karamellsjokoladeganach og topper dem med peanøttsmørkrem. 

Karamellsjokoladeganach:

Bland 2 dl av fløten og resten av ingrediensene, med unntak av sjokoladen, i en en kjele og kok til du får en tykk karamell(ca. 10 min). Ta så kjelen vekk fra platen, avkjøl et par minutter før du tilsetter sjokoladen i biter og rører slik at den smelter inn i karamellen. Til slutt tilsetter du resten av fløten og mikser ganachen glatt med en håndmikser. Fyll i sprøytepose og ha i cupcakene når de er avkjølt.

Peanøttsmørkrem:

Smør og peanøttsmør vispes luftig. Bland inn melis, vaniljesukker og salt. Bland inn fløten, litt om gangen. Visp til det blir en fast og fin krem. Ha kremen i sprøytepose og lag fine topper på cupcakene. Pynt til slutt med hakkede peaøtter.

- Så er det bare å nyyyte!