Sjokoladecupcakes med appelsinfrosting

Saftige sjokolademuffins toppet med søt appelsinfrosting, en perfekt kombinasjon! Disse kan selvsagt spises hele året, men passer ekstra godt nå i påsken, synes jeg=) Disse er både gluten og laktosefrie!

Til 12 cupcakes

Ingredienser

Muffinsrøre

1 egg

125 g sukker

125 g glutenfritt mel(jeg brukte Toro glutenfri lys melblading)

50 g kakao

1,5 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts salt

1 dl laktosefri yoghurt naturell

1 dl vann

1,5 ss raps-/solsikkeolje

150 g mørk, laktosefri sjokolade

Appelsincurd

3 eggeplommer

0,75 dl sukker

1 dl appelsinsaft

skall fra 1 appelsin

3 ss laktosefritt smør

Appelsinfrosting

5 ss laktosfritt smør, romtemperert

200 g laktosefri philadelfia

400 g melis

Appelsincurd

gul konditorfarge

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins

Forvarm ovnen til 190 grader, over og undervarme. Fordel muffinsformer i et muffinsbrett (12 stk). Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker og salt. Tilsett melblandingen sammen med laktosefri yoghurt, vann og olje i eggedosisen. Bland alt godt sammen. Rør til slutt inn hakket mørk sjokolade. Stekes midt i ovnen i ca. 15 min. Kan nytes varme som de er, eller avkjøles og toppes med appelsinfrosting. Strø til slutt over hakket mørk sjokolade.

Appelsinfrosting

Lag først appelsincurd:

Ha alt utenom smøret i en kjele. Varm opp forsiktig, kokes på svak varme i 8-10 min til passe tykk. Pass på at egget ikke klumper seg. Avkjøles litt, så har du i èn og èn spiseskje med smør og rører godt sammen. Sil blandingen gjennom en sil og avkjøl i kjøleskap.

Frosting:

Bland sammen romtemperert smør og philadelfia i en miksmaster. Ha i melisen og miks glatt. Miks så i appelsincurden og tilsett gul konditorfarge til ønsket gulfarge. Settes i kjøleskap til passe stiv før den sprøytes på cupcakene.

- Glad påsk!