Saftig appelsinkake med sjokolade

Påsken nærmer seg med stormskritt og det er på tide å teste ut nye påskeoppskrifter. Denne appelsinkaken er saftig og god,men sjokoladebiter og toppet med appelsinfrosting. Laget laktosefri og med speltmel. Mmmmm!

Til en liten langpanne (ca. 26x36 cm)

Appelsinkake

130 gram laktosefritt smør, romtemperert

400 g sukker

4 egg

150 g rapsolje

320 g speltmel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 dl laktosefri lettmelk

1 appelsin

70 g mørk, laktosefri sjokolade

Appelsincurd:

3 eggeplommer

0,75 dl sukker

1 dl appelsinsaft

skall fra 1 appelsin

3 ss laktosefritt smør

Appelsinfrosting

5 ss laktosfritt smør, romtemperert

200 g laktosefri philadelfia

400 g melis

Appelsincurd

gul konditorfarge

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader, over og undervarme. Hakk sjokoladen. Riv appelsinskallet av 1 appelsin med et zestjern. Press 1 dl appelsinsaft. Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha i røren sammen med melk, olje og appelsinsaft. Rør til slutt inn appelsinskall. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).Strø over hakket sjokolade og stek den midt i ovnen på 180 i 35 minutter. Frostingen bres over når kaken er kald(jeg var litt ivrig og smurte på litt tidlig, derfor smeltet den litt;).  Riv gjerne over sjokolade på toppen.

Appelsinfrosting

Lag først appelsincurd:

Ha alt utenom smøret i en kjele. Varm opp forsiktig, kokes på svak varme i 8-10 min til passe tykk. Pass på at egget ikke klumper seg. Avkjøles litt, så har du i èn og èn spiseskje med smør og rører godt sammen. Sil blandingen gjennom en sil og avkjøl i kjøleskap.

Frosting:

Bland sammen romtemperert smør og philadelfia i en miksmaster. Ha i melisen og miks glatt. Miks så i appelsincurden og tilsett gul konditorfarge til ønsket gulfarge. Settes i kjøleskap til passe stiv før den bres over kaken.