Melkefri og glutenfri suksessterte

#Reklame
Suksessterte er en storfavoritt på kakebordet i selskaper hos oss! Her har jeg laget en melkefri og glutenfri variant, med Gryr til matlaging i kremen. Anbefales!

Ingredienser

Suksessterte(bunn):

4 stk eggehviter

100 g melis

175 g mandler

1/2 ts bakepulver

Smørkrem:

4 stk eggeplommer

100 g sukker

3 ts vaniljesukker

1,5 dl Gryr til matlaging

1 liten klype salt

150 g romtemperert, melkefritt smør

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Kle en 22 cm springform med bakepapir. Sett til side.

Bruk blender eller en food processor til å kjøre mandlene fint. Rør inn bakepulver.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin med visp til de skummer, tilsett litt og litt sukker av gangen. Når alt sukkeret er oppi, kan du skru opp hastigheten og piske til du har en stiv marengs, ca. 5 minutter på høy hastighet. Vend forsiktig inn mandlene med en slikkepott til en jevn røre. Ikke pisk for hardt slik at luften forsvinner ut av marengsen.

Hell kakerøren i springformen og stek i 35-40 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kakebunnen helt i formen.

For å lage smørkremen pisker du sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, Gryr og salt i en kjele. Sett kjelen på platen og varm opp på medium varme. Pisk kontinuerlig (så det ikke brenner seg). Fortsett i noen minutter til kremen tykner. Hell kremen over i en bolle og la den avkjøles helt.

Når kremen er avkjølt, heller du den i en bolle sammen med romtemperert smør og pisker i 2 minutter ca, på medium til høy hastighet. Du skal da ha en luftig og myk krem. Smør kremen på den avkjølte kaken og pynt etter eget ønske. Jeg brukte hakkete valnøtter og tørkede bringebær. 


- Suksess!