Magevennlige smoothies

Smoothie er en deilig og forfriskende drikk som kan varieres i det uendelige. Smoothien kan bli et fullverdig måltid, om du tilsetter f.eks meieriprodukter, egg, nøtter o.l sammen med frukt, bær og grønt. Drikk den eller lag en tykkere variant (smoothiebowl) og spis med skje. Valget er ditt!

Chiasmoothie

Ingredienser

3 dl frosne bringebær og blåbær

1 toppet ss chiafrø 

2,5 dl laktosefri ekstra lettmelk

1 egg

1/2 ts lønnesirup

Fremgangsmåte

Ha 1 toppet ss chiafrø i et glass og bland i litt vann. La stå og svelle i 5 minutter. Bland alle ingrediensene og chiafrøene i en blender og kjør jevn. Så er det bare å nyte!

- Chiafrø inneholder blant annet omega 3, protein, fiber og kalium, super for å holde magen i gang!Argi+ smoothie

Jeg har alltid tenkt at kosttilskudd er unødvendig så lenge jeg er frisk og har et variert og sunt kosthold. I perioder har jeg allikevel forsøkt ulike typer for å se om det har noe merkbar effekt, men har aldri vært noe flink til å følge opp. Lenge har jeg hørt om Argi +, også omalt av mange som "husmorspeed". Jeg er ingen fan av pulverblandinger, men synes faktisk denne smaker godt! I denne oppskriften har jeg brukt den i en deilig jordbærsmoothie!

ARGI+ er et innovativt kosttilskudd, utviklet spesielt for deg som lever et aktivt liv. Inneholder aminosyren L-arginin samt en juice- og fruktekstraktmiks fra frukt og bær, blant annet blåbær, bringebær, druer og granateple. Gir dagsbehovet av vitamin C, D, B6, B12 og folsyre. (Hentet fra www.foreverliving.no)

Ingredienser 

2 dl frosne jordbær

2 laktosefri melk

1 måleskje Argi+

1/2 ss chiafrø+ litt vann

1/2 banan

Fremgangsmåte

Bland 1/2 ss chiafrø i litt vann og la det svelle i 5 minutter. 

Bland de oppbløtte chiafrøene og resten av ingrediensene i en blender og kjør jevn.