Laktosefrie Cinnamon rolls

Denne oppskriften er inspirert av Lise Finckenhagen, men jeg har gjort visse endringer, laget den laktosefri og med speltmel. Supergode og luftige boller med masse deilig topping. Det skal godt gjøres å spise bare èn! 

Til 24 boller

Ingredienser

Bolledeig:

5 dl laktosefri melk, fingervarm

1 pk fersk gjær

200 g sukker

2 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

1/2 ts maldonsalt

1 kg speltmel

160 g blå soft flora(uten melk)

Fyll:

150 g blå soft flora

150 g brunt sukker

50 g hvitt sukker

3 ss kanel

Glasur:

200 g laktosefri philadelfia

2,5 dl melis

2 ts vaniljesukker

1 stk lime

Fremgangsmåte

Start med bolledeigen. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Tilsett så sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og speltmel. Elt deigen på lav hastighet til alt er godt blandet. Mens deigen elter, tilsetter du litt og litt smør. Elt deigen i ca. 10 minutter til deigen er smidig og elastisk slik at den slipper bollen. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse(ca 1 time). Kjevle deigen ut til et rektangel på 50 x 70 cm. 

Bland sammen smør, sukker og kanel og kjør til en luftig smørkrem med håndmikser. Smør krem jevnt utover leiven og rull den sammen som en rullekake. Del den opp i ca. 24 like store biter og legg den i en bakepapirkledd langpanne med litt mellomrom, men ikke større enn at de vokser sammen under heving. Jeg pleier å få plass til 20 stk i en langpanne, og så tar jeg de siste 4 i en brødform. Dekk bollene med plastfolie og etterhev i ca. 45 min.

Pensle snurrene med et sammenvispet egg og stek i midt i ovnen på 210 grader, over og undervarme i ca. 20 min. Rør sammen philadelfia, vaniljesukker, melis, smør og limesaft til en jevn og tykk glasur. Smør glasuren over mens bollene fortsatt er varme. Da er det umulig å motstå!