Laktosefrie bamseboller med vaniljesnute

Verdens søteste bamseboller, laget med speltmel og selvsagt laktosefrie! Med hjemmelaget vaniljekrem i snuten, som gjør dem ekstra gode! =) Perfekt til f.eks barnebursdag eller babyshower.

Til 20 boller

Ingredienser

Bolledeig:

200 g laktosefritt smør

6 dl laktosefri melk

1 dl laktosefri kremfløte

1 ½ pk tørrgjær

ca. 1 kg speltmel

200 g sukrin gold/ raffinert sukker

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 egg til pensling

Laktosefri sjokolade til pynting/evt. rosiner til øyne

Vaniljekrem:

200 g sukrin gold/ raffinert sukker

2 egg

50 g maizenna

2 vaniljestenger

2 ts vaniljesukker

0,5 L laktosefri melk

Fremgangsmåte:

Boller:

Smelt smøret i en kjele og bland i melken og fløten. Kjenn etter med lillefingeren at blandingen er lunken, ca 37 grader. Ha tørrgjæren i en bakebolle og hell melkeblandingen over. Bland sammen til gjæren er oppløst. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Elt deigen i 5-7 minutter til du får en passe fast og spenstig deig. Ha i mer mel hvis nødvendig. Dekk til bollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig forhevet, deler du den opp i 20 deigemner på ca. 90 g hver. Rull sammen til fine boller og fordel dem på to stekebrett med bakepapir. Lag små ører som du fester på, og rosiner som øyne dersom du heller vi ha det enn sjokolade(sjokoladen må has på etter steking). Etterhev under plast i ca. 45 min. I mens lager du vaniljesnuten: Ta litt deig og klem flat, fyll med vaniljekrem og pakk inn. 

Pensle bollene med et sammenvispet egg og stek på 225 grader 5 min på nest nederste rille, til de er lett gyldne. Ta bollene ut av ovnen og fest vaniljesnuten på bollen med litt sammenvispet egg. OBS! Snuten må ikke pensles, da den vil bli brun. Stek bollene videre i 5-6 minutter. Steketid kan variere noe fra ovn til ovn. Avkjøl bollene på rist, før du lager øyne, nese og munn med smeltet sjokolade. 

Vaniljekrem:

Alt blandes og gis et lite oppkok. Varmes og røres hele tiden til den blir tykk. Må ikke koke, da vil egget stivne og kremen blir kornete. Settes i kjøleskap frem til bruk.