Laktosefri Sarah Bernhardt

Denne oppskriften kommer opprinnelig fra et familien blad fra 1996, så den er gammel og fantastisk god ;) Jeg har gjort noen justeringer for å få en laktosefri versjon. Kakene består av mandelmarengs, sjokoladesmørkrem og  sjokoladetrekk - en uimotståelig kombinasjon! I tillegg holder de seg godt i fryseren, så du kan porsjonere de ut gjennom hele året. 

Til ca. 80-90 stk (kommer an på hvor store du velger å lage dem)

Oppskrift:

200 g skåldede mandler

3 dl melis

3 eggehviter

Fyll:

150 g laktosefritt smør 

2 dl laktosefri vaniljekrem (oppskrift her)

1 ss vaniljesukker

2 ss melis

2 ss kakao

Glasur:

200 g 70 % Lindt sjokolade

2 ss delfia

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 175 grader. Mal mandlene i en kvern. Bland inn melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i mandelmassen.

Bruk 2 tskjeer til å fordele røren på bakepapirkledde stekebrett. Jevn dem litt utover. Stek bunnene på midterste rille i 10-11 min. Bruk en stekespade og legg de ferdigstekte kakene over på en rist til avkjøling.

Pisk smøret lyst og luftig. Pisk inn vaniljekremen litt etter litt. Sikt inn vaniljesukker, melis og kakao, og bland godt. 

Fordel kremen i små topper oppå de avkjølte kakebunnene. La dem stå i kjøleskap til kremen er fast. 

Brekk sjokoladen i en bolle og tillsett Delfiafett. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl litt før du dypper kjeksene ned i sjokoladen slik at den dekker mellomrommet mellom sjokoladesmørkremen og kjeksen. Pass på at overflødig sjokolade renner av før du setter kjeksene tilbake på brettet. La dem stå kjølig til sjokoladen er helt stiv. Oppbevares i kjøleskap hvis du skal servere de etter kort tid, eller fryses ned og tas opp 15-20 min før de skal serveres. 

- Mmmmmmmm!