Kyllingfilet med squashpasta og paprikasaus

Jeg liker ikke å kaste mat, og her i huset er vi som regel ganske flinke til å spise opp alt vi lager. Noen ganger blir det derimot litt til overs og i dag var det tid for en liten opprydning i kjøleskapet! Det resulterte i saftig kyllingfilet med squashpasta, cherrytomater og paprikasaus. En deilig middag som er både fodmapvennelig, laktose-og glutenfri samt lavkarbo. Bedre blir det vel ikke?;)

2 porsjoner

Ingredienser

1 stor squash

2 kyllingfileter

8-10 cherrytomater

litt smør

maldonsalt og pepper

tørket basilikum

litt parmesan til topping

Paprikasaus:

1/2 vårløk(den grønne delen)

1 ts revet, frisk ingefær

1/2 finhakket chili

2 stk søt paprika

5 dl vann + 1 fond cup(kylling)

1/2 ts spisskummen

2 ts basilium

1/2 ts oregano

1 dl laktosefri fløte

salt og pepper

1 ss maizenna


Fremgangsmåte

Start med å lage paprikasausen: Vårløk og chili finhakkes. Ingefæren raspes på et zestjern. Fres de tre ingrediensene sammen i en kjele med litt smør før du tilsetter hakket paprika. Freses videre i et par minutter før du tilsetter 5 dl kyllingfond. Kokes i 10-15 minutter. Hell blandingen i en bolle og kjør sausen jevn med en stavmikser. Sil sausen og ha den tilbake i kjelen. Tilsett fløte og krydder, smak til med salt og pepper. 1 ss maizenna blandes i litt vann og has i sausen for å tykne den.

Kutt opp squashen i tynne strimler. Du kan enten skjære den med ostehøvel for så å kutte den i strimler, eller bruke et juliennejern (som i hvertfall jeg skal gå til innkjøp av nå!;) ). Ha en klatt smør i en stekepanne og legg squashstrimlene oppi. Krydre med salt og pepper. Stek den på middels/høy temperatur i ca 10 minutter, mens du rører av og til. Etter ca 5 minutter tilsetter du halve cherrytomater og steker disse sammen med squashen. Krydre kyllingfiletene med maldonsalt, pepper, tørket basilikum og litt chilikrydder. Stekes i ca 10 minutter i stekepanne, først på høy temperatur i starten slik at de får fin stekeskorpe, deretter på middels temperatur de siste minuttene. Riv litt parmesan over før servering.

- Husk: blir det rester til overs kan det bli til en annen spennende middag! Her hadde jeg f.eks paprikasaus fra tidligere i uken og sparte derfor masse tid på det :)