Kyllingfilet med røsti, brokkolipurè, ovnsbakte tomater og paprikasaus

Denne middagen krever litt ekstra tid, men så er den også veldig verdt å vente på!

Finhakket vårløk og chili, og raspet ingefær. Freses i litt smør før du tilsetter paprikaen. 

Røstipoteter, langstekt i panne. 

vårløk, chili, ingefær og paprika stekes i et par minutter før du tilsetter kyllingfonden. 

Cherrytomatene stekes i ovnen samtidig med kyllingfiletene. Hell god olivenolje, litt maldonsalt og basilikum over før steking. 

Fargerikt og smakfullt!

2 porsjoner

Ingredienser

2 stk kyllingfilet

6 cherrytomater

litt chorizo


Paprikasaus:

1/2 vårløk(den grønne delen)

1 ts revet, frisk ingefær

1/2 finhakket chili

2 stk søt paprika

5 dl vann + 1 fond cup(kylling)

1/2 ts spisskummen

2 ts basilium

1/2 ts oregano

1 dl laktosefri fløte

salt og pepper

1 ss maizenna


Røsti:

7 stk nypoteter

4 ss revet parmesan

salt og pepper

1 ss laktosefritt smør til steking


Brokkolipurè:

1 stk brokkoli

1 dl laktosefri melk

salt og pepper


Fremgangsmåte

Start med å lage paprikasausen: Vårløk og chili finhakkes. Ingefæren raspes på et zestjern. Fres de tre ingrediensene sammen i en kjele med litt smør før du tilsetter hakket paprika. Freses videre i et par minutter før du tilsetter 5 dl kyllingfond. Kokes i 10-15 minutter. Hell blandingen i en bolle og kjør sausen jevn med en stavmikser. Sil sausen og ha den tilbake i kjelen. Tilsett fløte og krydder, smak til med salt og pepper. 1 ss maizenna blandes i litt vann og has i sausen for å tykne den. 

Rasp nypoteter på et rivjern. Legg de revne potetene på et rent kjøkkenhåndkle og vri ut vannet av potetene. Ha i revet parmesan, salt og pepper. Press potetene ut i en stekepanne med litt smør og stek på middels varme i ca 10-12 minutter, før du snur den og steker den på andre siden. Et tips er å legge en tallerken oppå røstien og snu stekepannen rundt, før du skyver røstien tilbake i stekepannen. 

Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.Krydre kyllingfiletene med maldonsalt, pepper og basilikum. Stek dem på høy varme i en stekepanne for å brune dem, et par minutter på hver side. Legg filetene over i en ildfast form med litt olivenolje og en sitronskirve oppå, og stek dem på miderste rille i ca. 12 minutter. Samtidig steker du cherrytomatene i en egen ildfast form, sammen med litt olivenolje, maldonsalt og basilikum.

Kutt opp brokkolien i mindre buketter og kok bitene møre, 8-10 min). Når de er myke har du dem over i en bolle, blander i melk, salt og pepper. Kjøres jevn med stavmikser. Has over i en lukket sprøytepose og legges tilbake i en kjele med varmt vann for å holde den varm. 

Chorizo kuttes opp i små terninger og stekes i noen minutter. Legges på litt kjøkkenpapir før anretning slik at overflødig fett renner av. 

- Så er det bare å servere og nyte!