Hjemmelaget speltpizza

Hjemmelaget pizza er alltid en slager, og hvis du investerer i en pizzastein( som i grunn er ganske billig), kan du imponere med en ekstra sprø og deilig pizza! Oppskriften på pizzabunn har jeg hentet fra Julianne Lyngstad som er ernæringsfysiolog og ekspert på fodmapvennlig mat. Jeg har bare endret noe på fremgangsmåten. Du finner den orginale oppskriften her. 

2 pizzaer 

Ingredienser

Pizzabunn

8 dl fint speltmel

1 pose tørrgjær

3 dl vann, fingervarmt

4 ss god olivenolje

2 små ts salt


Tomatsaus

1/2 boks hakkede tomater

1 ss tørket basilikum

1 ss tørket oregano

1/2 ts chilikrydder

salt og pepper

Fremgangsmåte

Sikt speltmelet 2 ganger (for å gjøre deigen luftigere) og bland det sammen resten av de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i olje og vann, og bland sammen. Elt sammen deigen til den er glatt og fin. Ha lokk eller plastfolie på bollen og sett deigen til heving på et lunt sted( ca 45 min, eller til dobbel størrelse). 

Legg pizzasteinen inn i kald stekeovn og sett ovnen på 250 grader. VIktig at den varmes sakte opp, da den ellers kan sprekke ved raske temperaturforandringer. 

Del pizzadeigen i to og kjevle emnene ut på hvert sitt bakepapir. Et tips er å legge et vått kjøkkenpapir under bakepapiret, slik at det ikke glir unna når du kjevler. Fordel tomatsaus på de to bunnene og strø over valgfri ost, før du har på fyllet. Bruk en pizzaspade til å legge pizzen inn på pizzasteinen med bakepapir under. Etter 2-3 minutter vil du se at bakepapiret blir brunt. Pizzabunnen er da såpass stekt at du vil kunne nappe ut bakepapiret og steke pizzaen videre 2-3 minutter direkte på pizzasteinen. Serveres med en frisk salat og laktosefri mager kesam. Husk: La pizzasteinen stå til nedkjøling i ovnen og ikke vask den direkte i kaldt vann da den kan sprekke.

- Tips til fyll:  Pizzaen på bildet er toppet med parmesan og gulost, cherrytomater, sjampinjong, spekeskinke (denne has på rett før pizzaen er ferdigstekt, eller etterpå), samt ruccola og pinjekjerner.