Hjemmelagde granolabarer

Hjemmelagde granolabarer er perfekt før trening, som et mellommåltid eller som snacks når sukkersuget tar overhånd. Med et tynt lag mørk sjokolade på toppen blir de ekstra gode!

Lindt 70 % sjokolade og 86% sjokolade er melkefri og supergod. Jeg bruker alltid denne i mine oppskrifter med sjokolade. Et tips er å kjøpe den i Sverige eller på taxfree, da den er mye billigere der enn i norske matbutikker! ;)

16-20 stk

Ingredienser

8 ts chiafrø

1/2 dl vann

140 g granola (se tips lenger ned)

80 g glutenfri havregryn

50 g mandler, hakkede

50 g valnøtter, hakkede

3 ts linfrø

3 ts sesamfrø

2 egg

2 ss lønnesirup

1 ts kardemomme

1 ts kanel

Goji bær

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen på 175 grader, over og undervarme. Ha 8 ts chiafrø i en kopp med 1/2 dl vann. La stå i 5 minutter. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jeg bruker magevennelig, hjemmelaget granola i denne oppskriften.  I en annen bolle pisker du sammen 2 egg og 2 ss lønnesirup. Ha chiablandingen og eggeblandingen oppi det tørre, tilsett gojibær og bland godt. Hell blandingen i en form og fordel den utover slik at blandingen blir ca. 1-2 cm høy. Stekes på midterste rille i 15 minutter. Smelt 100 g mørk sjokolade 70 % eller mer og bre den smeltede sjokoladen utover granolaen. Jeg bruker alltid Lindt sjokolade 70% eller 86% da denne er uten melk. Avkjøles helt før du deler den opp i 16-20 barer og pakker hver granolabar i aluminiumsfolie. Oppbevares i en tett boks i kjøleskap. Disse granolabarene er glutenfrie, laktosefrie og fodmapvennelige!