Hjemmelagde frøknekkebrød

Disse frøknekkebrødene er knasende gode, enkle å lage, fiberrike og sunne. Selv om de "hjemmelagde" knekkebrødene på butikken er gode, er de dyre og ofte tilsatt mye salt. Med denne oppskriften sparer du penger og du styrer selv hva du velger å ha i dem. Jeg går aldri lei av disse!

24 stk

Ingredienser

2 dl lettkokte havregryn

1 dl valnøtter

1/2 dl hasselnøtter

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

2 ss fiberhusk

1 ts salt

4 dl vann

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 170 grader, over og undervarme. Finhakk valnøtter og hasselnøtter, bland deretter alle ingrediensene i en bakebolle og rør godt sammen. La blandingen stå i 10 minutter før du fordeler den på to bakepapirkledde stekebrett. Smør blandingen godt utover med en slikkepott slik at den blir ca 2-3 millimeter tykk. Sett brettene inn i den forvarmede ovnen. Etter 10 minutter tar du brettene ut og skjærer ut passe store knekkebrødruter med et pizzahjul.  Sett brettene inn i ovnen igjen og stek videre i 1 time. Halvveis i steketiden bytter du plass på brettene oppe og nede, samt snur dem, slik at knekkebrødene blir jevnt stekt. Oppbevares tørt og kjølig. 

- Tips! Tilsett gjerne 1 ts kardemomme og 1 ts kanel for søtere knekkebrød. For krydrede knekkebrød kan du tilsette for eksempel tørket oregano, timian og basilikum.