Halvgrove hamburgerbrød av spelt

Imponèr gjestene dine med å lage disse luftige og deilige, hjemmelagde hamburgerbrødene! Jeg kan love at det løfter hamburgeropplevelsen enda et hakk, spesielt om du fyller dem med saftige, hjemmelagde burgere.

Her servert sammen med hjemmelagde fiskeburgere, oppskrift finner du her.

20 stk

Ingredienser

5 dl laktosefri melk

2 dl lunket vann

2 ss sukker

2 ts salt

1 pakke tørrgjær

ca 500 g fint speltmel

ca 500 g sammalt spelt

1 ss fiberhusk

100 g smør, i terninger

vann+ sesamfrø

Fremgangsmåte

Sikt melet i en bakebolle/kjøkkenmaskin. Tilsett alle de andre ingrediensene, med unntak av smøret. Elt deigen i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre i ca 5 minutter, til deigen slipper kantene og smøret er godt eltet inn i deigen. Deigen skal nå være elastisk og smidig. Tilsett mer vann eller mel dersom deigen virker å være for kompakt eller klissete. Dekk bollen med lokk eller plast og la den forheve på et lunt sted i ca. 60 min eller til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, deler du den opp i emner på ca 100 gram pr stk. Trill deigemnene til boller, legg de på et bakepapirkledd stekebrett og trykk de flate med håndflaten. La brødene etterheve i 45-60 minutter.

Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødene med vann og sesamfrø før du steker de på midterste rille i ovnen i 10-12 min til de har fått en gylden farge.

- Ekstra godt sammen med hjemmelagde og saftige burgere!