Glutenfri lasagne med elgkjøtt

Lasagne er en sikker vinner hos både store og små, og er en rett som kan serveres både til hverdag og fest. Denne varianten er laget med glutenfrie plater, sunt elgkjøtt og er lavfodmap. Serveres sammen med frisk salat og gjerne hjemmelaget foccacia eller loff!

4-5 porsjoner

Ingredienser

Kjøttsaus

500 g elgkjøttdeig (evt. annen type kjøttdeig)

3 ss olje + 1 hvitløksfedd

1,5 boks hakkede tomater ( bokser a 390 g)

2 ss tomatpurè

1/2 ts sukker

1 revet gulrot

1/2 dl vann

2,5 ss tørket oregano

2,5 ss tørket basilikum

1 ss tørket timian

2 ts chilikrydder

Salt og pepper


Ostesaus

1,5 ss laktosefritt smør

1,5 ss speltmel/maisenna

5 dl laktosefri melk

1 ts malt muskat

1 dl parmesan

ca 10 skiver Norvegia gulost

salt og pepper


8-10 glutenfrie lasagneplater

Revet ost til gratinering

Fremgangsmåte

Start med å lage kjøttsausen. Ha olje i en stekepanne og skjær hvitløksfeddet opp i 4-5 biter. Stek hvitløken på middels varme til den har fått en gylden farge. Ta ut hvitløksbitene av pannen, men behold oljen. På denne måten har oljen fått et hint av den deilige hvitløken. Stek kjøttdeigen i hvitløksoljen. Når kjøttdeigen er stekt, har du i revet gulrot, tomatpurè og sukker. Røres godt sammen, før du tilsetter de hakkede tomatene, vann og krydder. Smak til underveis og tilsett mer eller mindre, alt etter smak og behag. 

La sausen småputre på lav temperatur under lokk mens du lager ostesausen. Smelt smør i en kjele og ha i melet. Rør det godt sammen og pass på at det ikke brenner seg. Ha i ca. 1 dl med laktosefri melk og spe i med mer melk etter hvert som det tykner. Ha til slutt i revet parmesan og gulostskiver, samt muskat og rør til alt er smeltet inn i sausen. Smak til med salt og pepper. 

Forvarm stekeovnen til 210 grader. Smør en ildfast form med smør og legg et lag med kjøttsaus i bunnen, lasagneplater oppå kjøttsausen og deretter et lag med ostesaus. Gjenta med kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus til det er 2-3 lag. Avslutt med ostesaus på toppen. Strø revet ost og tørket basilikum på toppen og stek lasagnen midt i ovnen i 25-30 minutter, til osten er gylden. 

- Serveres med frisk salat og gjerne foccacia eller loff!