DIGGE cinnabons med spelt

Jeg smakte ordentlige cinnabons for første gang da jeg var på ferie i Florida april 2016, og jeg ELSKET dem! Jeg har lengtet tilbake til digge cinnabons med masse fyll og frosting, så i dag bestemte jeg meg for å gjøre noe med det. Disse er laget med speltmel og er laktosefrie. Fylt med masse kanelfyll og digg kremostfrosting. Jeg overdriver ikke når jeg sier at det kom et par stønn av nytelse fra samtlige som smakte! ;) hehe

- Etterheves under plast på et lunt sted til de er store og fine -

- Hvis du har noen til overs kan de fint varmes opp litt i mikrobølgeovn før servering. Da blir de ekstra gode! -

12 cinnabons

Ingredienser

Kanelbolledeig

450 g speltmel

50 g sukrin/sukker

1/2 pk tørrgjær

2,5 ts kardemomme

3 dl laktosefri melk

1 egg

75 g laktosefritt smør i terninger, romtemperert

1 egg til pensling


Kanelfyll

100 g smeltet laktosefritt smør

125 g brunt sukker

2,5 ss kanel

1 liten klype salt


Kremostfrosting

125 g laktosefri philadelfia

1 ss laktosefritt smør, romtemperert

75 g siktet melis

2 ss vann

1 liten ts ekte vaniljesukker


Fremgangsmåte

Kanelboller

Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle/kjøkkenmaskin. Pisk egg og melk sammen, og varm blandingen opp til den er lunken, ca. 30-35 grader. Ha blandingen oppi det tørre og elt for hånd eller med eltekrok i ca 10 minutter, på lav hastighet. Etter 10 minutter tilsetter du smør i terninger, øker hastigheten litt på kjøkkenmaskinen om du bruker det, og elter videre i ca 5 minutter til smøret er godt blandet i deigen og deigen slipper bollen. Dekk bollen med plasfolie og sett til heving på et lunt sted til deigen er doblet i størrelse(ca 1,5 t).

Når deigen er ferdig hevet, har du den over på en lettmelet kjøkkenbenk. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør kanelfyllet utover slik at hele rektangelet fylles og rull deigen sammen til en lang pølse. Kutt opp deigpølsen til 12 emner som du plasserer i en bakepapirkledd form som er ca 40x25 cm(min er 37,7 x 24,5 cm, Rosendal ildfast form). Dekk over med plastfolie og sett til etterheving til kanelbollene er store og fine, ca 45 min. 

Pensle med egg og stek på 190 grader i ca 15-20 min. Avkjøl kanelbollene i formen og smør et tykt lag med kremostfrosting over. 

Kanelfyll

Smelt smøret i en kjele, tilsett brunt sukker, kanel og salt, og bland alt godt sammen. Sett til side på benken eller litt i kjøleskap slik at blandingen tykner mer. 

Kremostfrosting

Philadelfia og romtemperert smør vispes sammen i noen minutter. Tilsett siktet melis, vaniljesukker, vann og pisk videre noen minutter.


-De er bare såååå gode! =)