Brownie med bringebærmousse

Søtt, syrlig og friskt i en og samme bit - bedre blir det ikke! Seig og god brownies, toppet med deilig bringebærmousse. Laget laktosefri og med speltmel. 

I denne oppskriften har jeg valgt å bruke oppskriften på favorittbrownien i langpanne og deretter skjære ut en form på 26 cm. Det som blir til overs kan du dele opp og servere ved siden av eller fryse ned til en annen anledning:)

Brownies

Ingredienser

8 egg

1 kg sukker

400 g laktosefritt smør

6 dl hvetemel eller speltmel(jeg bruker spelt)

6 ts ekte vaniljesukker

2 ts salt

10-12 toppede ss kakao

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader, over og undervarme. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha dette i eggedosisen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og ha dem oppi det flytende. Piskes videre sammen til en jevn og klumpfri røre. Stekes i 22-24 minutter, på andre rille nedenfra. Skal være klissete i midten. 

Når brownien er helt avkjølt, lager jeg bringebærmoussen. 

Bringebærmousse

Ingredienser

500 g frosne bringebær

150 g sukker (til pureen)

saften av 1 sitron

5 gelatinplater

5 dl laktosefri fløte

250 g laktosefri philaldefia

1/2 dl sukker (til kremen)

Fremgangsmåte

Start med å lage bringebærpurè ved å blande frosne bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele og kok i 5 minutter.

Press så saften gjennom en sil, slik at du fjerner alle frø. 

Legg gelatinplater i kaldt vann noen minutter, press ut alt vannet og ha dem i den varme bringebærpureen. Røres til de smelter. 

Når pureen har blitt kald, mikser du laktosefri philadelfia og halvparten av pureen i en mikser. Når dette er blandet, tilsetter du resten av pureen og mikser det godt sammen. I en annen bolle pisker du laktosefri fløte og sukker til lett krem (obs, ikke pisk for mye!).  Bland deretter kremen oppi den andre røren og miks til alt er godt blandet. Settes kaldt i 1 time før du brer den utover kakebunnen. Sett kaken kaldt til den er stiv - gjerne over natten. Pynt med friske bær f.eks:)

Tips: Når jeg skal ha moussen oppå kakebunnen, klipper jeg til matpakke-/bakepapir som jeg har rundt kaken, mellom kaken og springformen for å lage høyere kanter og slippe å skjære løs kaken når den stivner. Når den har stivnet fjerner du bare springformen og drar lett av papiret rundt.