Blåbærcupcakes

Disse blåbærcupcakene er supersaftige og passer kjempefint å lage dagen i forveien. Smaker friskt og godt med sitronostekrem på toppen.

Ingredienser

ca. 12-14 muffins

Muffinsrøre:

180 g sukker

180 g smør

3 egg

180 g speltmel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

0,5 dl laktosefri melk

200 g blåbær

Kremosttopping:

200 g laktosefritt smør (romteperert)

250 g melis

250 g laktosefri philadelfia 

2 ts vaniljesukker

Saften av ca 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Start med å sette ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Ha i ett og ett egg mens du fortsetter å piske. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør sammen til en glatt røre. Tilsett melken i røren. Vend forsiktig inn friske eller frosne blåbær til slutt. Fordel røren i muffinsformer på stekebrett, ca 2/3 fulle. Legg noen blåbær på toppen. Stekes på midterste rist i ovnen i ca. 20-25 min. Steketid kan variere noe fra ovn til ovn. Ta de ut av ovnen og avkjøl dem på stekebrettet før du pynter med kremosttopping og friske blåbær. 

Lag kremosttoppingen ved å piske det romtempererte smøret først, før du tilsetter philadelfia og deretter resten av ingrediensene. Piskes i 5-6 minutter til glatt frosting. Ikke pisk for lenge, da kan den fort bli litt tynn. 

Tips:

Det aller beste er å bruke frosne skogsblåbær (gjerne selvplukket) i denne røren. Dersom du ikke har det tilgjengelig kan du fint bruke de store blåbærene man får kjøpt i butikken, men tilsett da et par toppede ss med blåbærsyltetøy for å få mer blåbærsmak og ikke minst den blå fargen!